חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

כהן ואח' נ' בנגד חברה להנדסה ובניה בע"מ

: | גרסת הדפסה
ת"א
בית משפט השלום חיפה
14667-11-08
17.12.2009
בפני :
רמזי חדיד

- נגד -
:
1. דורון כהן
2. רונית כהן יפה

:
בנגד חברה להנדסה ובנ י יה בע"מ
החלטה,החלטה

החלטה

1.שבתי ושקלתי טענות הנתבעת לאחר שניתנה החלטתי מיום 27.1.09 לעניין מתן הזדמנות לתקן את הליקויים בדירה, ולא מצאתי לשנות מאותה החלטה. בשלב זה קיימת מחלוקת עובדתית בין הצדדים הרלוונטית לעניין מתן הזדמנות לנתבעת לתקן את הליקויים בדירה והעובדה כי התביעה הוגשה לפני תום שנת הבדק, אינה מעלה ואינה מורידה לעניין זה.

2.על אף האמור לעיל, מצאתי לנכון להפנות את התובעים להלכה כפי שנפסקה ב-ע"א 5602/03 שם בית המשפט מצא לנכון להפחית מהפיצוי הכספי אשר נפסק לרוכשי הדירות מאחר ותביעתם בגין ליקויי בנייה הוגשה לפני תום שנת הבדק.

ניתנה והודעה היום ל' כסלו תש"ע, 17/12/2009 במעמד הנוכחים.

רמזי חדיד, שופט

החלטה

1.לאור הפערים בין חוות הדעת של הצדדים, בהסכמת התובעים והנתבעת ובכפוף לכך כי הנתבעת אינה מוותרת על חוות הדעת מטעמה, הנני ממנה את המהנדס מר יצחק ברמן כמומחה מטעם בית המשפט בתיק זה, על מנת שיבדוק את הדירה נשוא התביעה (להלן:"הדירה") ויחווה דעתו המקצועית באם קיימים פגמים בדירה, באם כן, מהם אותם פגמים, איזה מהם סביר לתקן ואיזה לא, מהי העלות של הפגמים שסביר לתקנם, כמה זמן יארך ביצוע התיקונים.

2.בשלב זה, יישאו התובעים במחצית שכר טרחתו של המומחה והנתבעת תישא במחצית השנייה.

המומחה יהיה רשאי, להתנות את עריכת הבדיקה או את הכנת חוות הדעת, בתשלום שכרו או בהפקדתו.

3.ב"כ הצדדים ימציאו למומחה את כל התוכניות, המפרטים, ההסכמים והמסמכים האחרים שבידי מרשיהם או בשליטתם וכל מסמך אחר שיבקש המומחה.

4.המומחה יתאם את ביקוריו בדירה עם ב"כ הצדדים, או עם הצדדים, כפי שימצא לנכון, כדי שהצדדים או באי כוחם יוכלו להיות נוכחים בעת הבדיקה ולהסב את תשומת לב המומחה למה שימצאו לנכון. המומחה לא יקיים פגישה עם צד אחד בלבד, אלא אם הזמין את שני הצדדים ואחד מהם בחר שלא להופיע.

5.אם יתקל המומחה בקושי כלשהו בקשר עם מילוי תפקידו, יוכל לפנות, בכתב, במישרין לבית המשפט.

6.המומחה מתבקש לבדוק את הדירה תוך 30 יום ממועד קבלת כל המסמכים שיבקש מהצדדים ולהגיש את חוות דעתו, עם העתקים ישירות לב"כ הצדדים, תוך 30 יום לאחר מכן. אם נראה למומחה שלא יוכל לעמוד במשימה או אם אינו מעוניין בה, יואיל להודיע לבית המשפט בכתב, מיד עם קבלת החלטה זו.

7.אין להפנות למומחה שאלות הבהרה, אלא לאחר הגשת בקשה, שאליה תצורף טיוטת השאלות וקבלת רשות בית המשפט לעשות כן.

המומחה לא ישיב לשאלות הבהרה שתופנינה אליו אלא על פי החלטה של בית המשפט.

8.אני קובע דיון מקדמי נוסף בתביעה וזאת ליום 22.3.10 שעה 09:30.

9.המזכירות תמציא העתק ההחלטה למומחה.

ניתנה והודעה היום ל' כסלו תש"ע, 17/12/2009 במעמד הנוכחים.

רמזי חדיד, שופט

הוקלד על ידי: פני מילר התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>